mandens!

Positivt och negativt om Prag

Som sagt tog jag nästan inga bilder alls när vi var i Prag, vilket jag ångrar sjukt mycket. Men jag funderar på att fråga någon som var med om jag kan sno några så att jag kan visa er lite hur det såg ut. 

Positivt:  Något jag tyckte väldigt mycket om med Prag var att alla hus var fint dekorerade med små filurer och kringelikrokar här och där som gjorde att allt såg magiskt och gammalt ut. Tror nog inte jag såg ett enda hus utan någon slags dekoration alls. Jag tycker i alla fall sånt är väldigt fint och även fast man inte tittar så noga på allt så är det någonting man ser omedvetet och staden känns mer levande. 

Negativt:  Någonting jag tyckte mindre om var människorna. Alla man mötte eller kollade på såg så himla sura och trött ut, som om de inte sovit på flera år och att det var ens eget fel liksom. De såg så himla arga och bittra ut och det märkte jag att de flesta, speciellt i affärer och liknande verkligen var. Jag köpte till exempel ett par byxor de var rea på och jag fattade inte riktigt vilket av prisen (det stod ett på lappen på byxorna och ett annat på borde de låg på) man skulle räkna rean från och när min pojkvän frågade om det så blev kassörskan rasande, höjde rösten och började peka på skärmen där priser visade och sa massa saker på Tjeckiska.. Vet inte riktigt varför hon reagerade så men jag hoppas verkligen att hon behandlar andra kunder bättre. Sedan var det också många som inte förstod att man inte kunde Tjeckiska även fast man började prata engelska med dem, utan de babblade på både vad man skulle betala och annat med ord man aldrig hört innan, lite komiskt var det dock. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas