mandens!

24 timmar off - min åsikt

Som jag har pratat om så hade vi en lite utmaning i skolan då vi skulle (man behövde självklart inte) stänga av vår mobil i 24 timmar. Det verkade på nästan alla som att det tyckte att det var någonting som skulle vara helt omöjligt och vissa försökte inte ens, vilket jag kan förstå så det är en ganska stor skillnad om man alltid sitter med mobilen i vanliga fall. I alla fall så kollade jag på ett program där det var en mamma som alltid hade ögonen på mobilen, hon bloggade, instagramade osv och tillbringade inte alls mycket tid med sina barn.,även fast hon tyckte det men hon hade ju alltid mobilen framme då också. Hon fick i alla fall den utmaningen och klarade det så jag visste att det inte skulle bli supersvårt för mig heller.

Jag är egentligen inte jätteberoende av min mobil som man kanske tror. Det enda jag använder den till är att skriva med min pojkvän och spelar spel haha. Jag tycker inte att Instagram och Facebook är speciella stressmoment för mig utan jag kan faktiskt klara mig utan det. Den enda anledningen till att jag nästan alltid håller i min mobil eller att jag får panik när jag inte hittar den är för att jag vet själv hur klantig jag rä och om jag inte håller i den kan den ha hamnat var som helst. Liksom, om jag inte håller i den kan jag ha råkat lägga den någonstans där någon kan ha tagit den. Jag brukar till och med hålla i den när den har dött för att batteriet är slut eller liknande. 

Jag tycker i alla fall att alla borde testa denna utmaningen. Den visar att det inte är så himla jobbigt att vara utan det i ett antal timmar plus att hjärnan få en behövlig paus ifrån allt twittrande, instagrammande och facebookande. Ägna tid åt de du tycker om istället, om du inte vill umgås med någon kan du väl kanske läsa en bok eller träna istället och bara slappna av. Det är inte svårare än vad an gör det liksom. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas