mandens!

Vänskap

Det finns så otroligt många olika människor här i världen och så många olika vänskaper. 

Även fast det finns så många olika sätt man kan vara vän med någon på så är det alldeles för vanligt man är med om människor som inte kan ta hand om sin vänskap till andra. Männikor som nästan gör allt för att få uppmärksamhet och bara utnyttjar sina vänner för att få ännu mer. Sånt är bara patetiskt. Visst, jag har inte alltid varit den bästa vännen man kan ha men jag skulle aldrig gå så långt så att jag skulle trycka ner någon för att jag själv skulle må lite bättre just för stunden. Jag fattar verkligen inte hur man kan görs så och det är verkligen inte okej. 

Jag har varit med om detta allt för många gånger och börjar bli så himla trött på folk som inte vet hur man ska ta hand om vänskapen man har till andra. Man ska behandla folk som man själv vill bli behandlad, svårare än så är det inte. Om man nu mår dåligt över någonting och behöver lite uppmärksanhet så finns det många andra sett man kan få det på istället för att låtsas vara vän med någon och få den personen att må dåligt bara för att man ska få den lilla kicken av att känna sig bättre än någon annan för en gång skull. Speciellt när man går i skolan finns det ett flertal både lärare och kuratorer som man kan prata med om man känner att man inte mår bra. Det har gått alldeles för långt när man börjar utnyttja andras svagheter för att själv må bättre. 

Det är inte så himla svårt att ta hand om en vänskap om man väl passar tillsammans som personer. Man ska kunna vara glad för den andras skull istället för avundsjuk, man ska inte behöva skryta om någonting och man ska kunna lyssna lika mycket som man kan berätta om saker för den personen. Man ska alltså inte behöva försöka verka bättre än den andra på något sätt. 

Det finns allt för många människor som måste lära sig detta och det säger jag utav egna erfarenheter. När man litar på någon till 100% så tror man att man ska kunna säga allt till den pesonen och att den personen är 100% ärlig tillbaka, vilket allt för sällan är sant. Det är bättre att vara ärlig direkt och säga som det är istället för att försöka dölja något som är fel eller bara tro att det löser sig själv efter en tid. Det är bättre att sanningen svider i några dagar än att lögnen är den man flyter på i flera månader till sanningen väl kommer fram och man störtar som ett flygplan. Det ska inte vara så. 

Behandla andra som du själv vill bli behandlad, det är inte svårare än så. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas